4 porce
- 1 cibule
- 5-6 středních rajčat
- 1 palička česneku
- ¼ hrnečku olivového oleje
- sůl a pepř (na dochucení)
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky. Seřízněte vršek paličky česneku, aby byly vidět vršky jednotlivých stroužků.
- Všechnu zeleninu dejte do pekáčku či zapékací mísy a zakapejte olivovým olejem.
- Dejte do trouby a pečte tak dlouho, dokud zelenina nezměkne (asi 20 minut). Vyndejte z trouby.
- Až zelenina vychladne, vyloupněte česnek do mísy, přidejte ostatní zeleninu a rozmíchejte. Podávejte s těstovinami.
Překlad receptu z knihy Clary Silverstein „A White House Garden Cookbook: Healthy Ideas from the First Family for Your Family“.
Hrnek (cup) má v americké kuchyni objem ¼ litru.