- 6 vajec
- 1 ¾ hrnku brambor nakrájených na male kostičky
- 2 hrnky mangoldu
- ½ lžíce másla
- 1 ½ lžičky oleje
- 1 hrnek strouhaného sýru čedar
- 1 hrnek krůtí šunky
- sůl, pepř
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- V míse ušlehejte vejce, přidejte podle sůl a pepř.
- Omyjte mangold a natrhejte na male kousky.
- Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a máslo, přidejte brambory a magold a restujte dokud brambory nezačnou měknout, asi 6—10 minut. Poté orestovanou zeleninu vyndejte.
- Do pánve nalijte vajíčka a pomalu je přiveďte k varu. Když se začnou vařit, přidejte brambory a mangold, navrch rozvrstvěte šunku a nakonec zasypte sýrem.
- Pánev vložte na dalších 15 minut do trouby. Po vytažení nechte pánev chvilku vychladnout a poté nakrájejte na několik dílů.
Překlad receptu z knihy Clary Silverstein „A White House Garden Cookbook: Healthy Ideas from the First Family for Your Family“.
Hrnek (cup) má v americké kuchyni objem ¼ litru.