Omeleta s mangoldem

  • 6 vajec
  • 1 ¾ hrnku brambor nakrájených na male kostičky
  • 2 hrnky mangoldu
  • ½ lžíce másla
  • 1 ½ lžičky oleje
  • 1 hrnek strouhaného sýru čedar
  • 1 hrnek krůtí šunky
  • sůl, pepř
  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. V míse ušlehejte vejce, přidejte podle sůl a pepř.
  3. Omyjte mangold a natrhejte na male kousky.
  4. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a máslo, přidejte brambory a magold a restujte dokud brambory nezačnou měknout, asi 6—10 minut. Poté orestovanou zeleninu vyndejte.
  5. Do pánve nalijte vajíčka a pomalu je přiveďte k varu. Když se začnou vařit, přidejte brambory a mangold, navrch rozvrstvěte šunku a nakonec zasypte sýrem.
  6. Pánev vložte na dalších 15 minut do trouby. Po vytažení nechte pánev chvilku vychladnout a poté nakrájejte na několik dílů.

Překlad receptu z knihy Clary Silverstein „A White House Garden Cookbook: Healthy Ideas from the First Family for Your Family“.

Hrnek (cup) má v americké kuchyni objem ¼ litru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Zahradnik. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>