Elektronická členská schůze probíhá od 25.6. – 27.6. 2018

Otevíráme elektronickou členskou schůzi, kterou jsme Vám dopředu avizovali pozvánkou rozeslanou 11.6. 2018. Tato elektronická schůze bude probíhat od dneška od 8.00 hod do středy 27.6. 2018 do 15.00 hod. Prosím, hlasujte o níže uvedených a zdůvodněných usneseních prostřednictvím emailu zaslaného na emailovou adresu vildovaj@state.gov. Děkujeme všem, kteří se aktivně zapojili do změny stanov a předali nám své podněty a připomínky k námi navrhovaným změnám. Část připomínek jsme rovnou zapracovali do znění návrhu /viz přílohy/. O části připomínek budeme hlasovat zvlášť.

Usnesení, o kterých budeme hlasovat:

1. Členská schůze schvaluje Václava Sochora a Jiřího Kopala ověřovateli zápisu a Jitku Vildovou, tajemnici, jako zapisovatelku.

2. Členská schůze schvaluje úpravu znění stanov dle návrhu Výboru s tím, že budou do znění zapracovány usnesení, o kterých budeme hlasovat zvlášť. Členská schůze pověřuje členku Výboru Lenku Andrýsovou, aby doložila nové znění stanov do spolkového rejstříku na Městském soudu v Praze.

Vzhledem k přijatým podnětům ke znění Stanov Výbor navrhuje Výbor separátně hlasovat ještě o následujících bodech stanov:

3. Členská schůze schvaluje zapracování bodu 3 do článku č.I ve znění: „Stanovy Spolku se řídí zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.“

Na tomto ustanovení nepanoval souhlas. Důvodem návrhu uvedení článku je, aby členové věděli, že se činnost našeho spolku řídí dle občanského zákoníka. Protiargumentem byla nadbytečnost ustanovení.

4. Členská schůze schvaluje vypuštění ustanovení o možnosti zřizování odborných sekcí a regionálních klubů.

Na zrušení tohoto ustanovení nepanoval jednoznačný souhlas. Zdůvodnění protinávrhu, tj. ponechat tato ustanovení, je podpora členů zakládat sekce a reginální kluby. Postoj Výboru je, že podporuje vznik pracovních skupin, ale vnímá toto ustanovení jako nadbytečné.

5. Členská schůze schvaluje zapracování nového článku s názvem „Logo Spolku“ za článek č. II, a to ve znění „Logo Spolku je oprávněn užívat každý člen Spolku v souladu s cíli Spolku.“

Na tomto ustanovení nepanoval souhlas. Důvodem uvedení článku je jasné stanovení podmínek pro využití loga Českého klubu absolventů IVLP, z.s. Protiargumentem byla nadbytečnost.

Hlasujte, prosím, prostřednictvím emailu, který do středy 27.6. do 15.00 hod posílejte na emailovou adresu vildovaj@state.gov.

Přílohy:

Návrh stanov
Důvodová zpráva

Zapracované připomínky členů:

Návrh č. 1: V článku č. VI neoznačovat odst. 1 číslem , protože v článku VI je odstavcem jediným. Důvodem je konzistentní formální úprava stanov.

Návrh č. 2: V článku č. IV, odst.5, článku V, odst. 5 a článku V, odst. 7 písm. a), v článku č. IX odst. 10 písm. d), článku č. 10, odst. 3, písm. b) jsme nahradili formulaci „Zrušení přihlášky“ formulací „Zrušení členství“. Důvodem je upřesnění textu. Přihláška je jednostranný akt a zrušit ji v tomto kontextu nelze. Lze ovšem zrušit členství.

Návrh č. 3: V důvodové zprávě doplnit další důvody pro změnu čl. IV: „Přidali jsme vzdělávací a kulturní aktivity pro veřejnost. Toto ustanovení nám explicitněji umožňuje vysvětlit činnost, cíle a zaměření našeho spolku.“ Důvodem je přesnější formulace důvodu navrhované změny.